Kesän 2021 ohjelma ja näytteilleasettajat

Visit Tampere Vanhan kirjallisuuden päivät Sastamala Laura Vanzo 2

24.06.2021

Vanhan kirjallisuuden päivät järjestetään 37. kerran Sastamalassa, Sylvään koululla 30.–31.7.2021. Vuoden 2021 tapahtuman teemana on Vale.

Koko ohjelma, näytteilleasettajat ja tiedot tapahtuman käytännön järjestelyistä löytyvät näiltä Kirjapäivien kotisivuilta.

Torstaina 29.7. ennakko-ohjelmassa Tyrvään Pappilan Kivinavetassa Ville Hänninen kertoo kirjankuvituksesta.

Perjantain avajaisissa saamme kuulla ministeri, tohtori Seppo Kääriäisen puheen ”Valeen monet kasvot”. Avajaiset päättyvät kirjailija Silvia Hosseinin puheenvuoroon ”Tekaistu juttu” Seminaareissa keskustellaan siitä, miten kaunokirjailijat käyttävät faktaa ja tietokirjailijat fiktiota sekä siitä, miten kaunokirjallisuudessa kuvataan tulevaisuutta. Keskustelijoina ovat kirjailijat Hanna Weselius, Jouni Tikkanen, Harri V. Hietikko, Juha-Pekka Koskinen, Magdalena Hai, J. Pekka Mäkelä, Jani Saxell ja Tiina Raevaara. Perinteinen kirjahuutokauppa järjestetään perjantaina ja päivä päättyy Sinikka Nopolan teksteihin, joita esittävät Mirjami Heikkinen ja Talvikki Eerola.  TIETOKIRJA.FI -ohjelmaosuuksissa pääsemme kurkistamaan, mitkä ovat Veli-Pekka Leppäsen ja Marisha Rasi-Koskisen kymmenen tärkeää tietokirjaa.

Lauantaina Lasten omat kirjapäivät ja KIRJATEEKKI käynnistävät ohjelman. Lapsille on tarinankerrontaesitys Heluna-lehmä ja jättiläiset sekä musiikkia Piilometsän Tarinayhtyeeltä. Lauantain iltapäivästä löytyy kaksi mielenkiintoista haastattelua. Petteri Leino haastattelee antikvaari Anssi Arohonkaa, jolta ilmestyy Kirjapäivillä muistelmateos ”longe rariss!” Päivi Istala haastattelee Kaari Utriota otsikolla ”Takapotku menee aina ohi. Se täytyy vain kestää, harjata hameet ja jatkaa matkaa” Lauantain päättää tuttuun tapaan Tyrvääläinen Tryki, missä keskustelujen pohjana ovat Kertomus Vammalan kaupungista 1979  -teos sekä Marko A. Hautalan kirjoittama elämäkerta Algoth Untolasta.

Maailmanlaajuinen pandemia on vaikuttanut tapahtuman järjestelyihin. Väljyyden ja muun terveysturvallisuuden mahdollistamiseksi ohjelmaa järjestetään Sylvään koulun lisäksi Funkkistalossa Marttilankadun Kirjakorttelissa ja ohjelmaa streemataan katsottavaksi etäyhteyksien kautta. Notkuvia kirjapöytiä löytää teltasta, Sylvään koulun alakerrasta ja yläkerrasta mutta hieman normaalia vähemmän, jotta tapahtumapaikalle saadaan väljyyttä kulkea. Muitakin muutoksia on mm. esitetä ei paineta, Posti ei ole paikalla, lapsiparkkia ei järjestetä ja pysäköintimaksu maksetaan toimistoon ja lähtiessä pysäköinninvalvojille näytetään maksukuitti.  Telttaravintolassa on tarjolla herkullinen keitto- ja salaattilounas sekä kahvia ja leivonnaisia.

Tapahtuman järjestäjä toivoo, että kaikki noudattavat jo tutuiksi tulleita ohjeita: tapahtumaan tullaan vain terveenä, huolehditaan käsihygieniasta ja turvaväleistä sekä käytetään sisätiloissa maskia.

Muutokset ovat mahdollisia.

Kirjahuutokauppa
Vanhan kirjallisuuden päivien kasvomaskit ovat nyt tilattavissa!