Vastuullisuus ja saavutettavuus

VASTUULLISUUS

Pyrimme osaltamme ympäristöystävälliseen ja ekologiseen tapahtumaan. Tapahtumaamme pääsee paikan päälle julkisilla kulkuneuvoilla, junalla sekä linja-autolla. Emme hanki festivaalille isoja vuosittain vaihtuvia mainosbanderolleja tai muuta kertakäyttöistä rekvisiittaa. Hankinnat ovat monivuotisia ja pyrimme tekemään hankinnat hyödyntäen jo valmiina olevaa. Vuonna 2019 uudistimme kaupunkibussikyltit vanhoilla, toiminnasta poistetuilla pyörillä.

Kirjamyyjien pahvit ja pahvilaatikot sekä muu mukana tuleva muovi lajitellaan jo tapahtumapaikalla.  Myös tapahtumaravintola minimoi jätteen määrän sekä lajittelee tapahtumaravintolasta tuleen roskan.

YHDENVERTAISUUS JA SAAVUTETTAVUUS

Kulttuuri kuuluu mielestämme kaikille! Yhdenvertaisuus kuuluu tapahtumamme arvoihin, ja teemme parhaamme, että jokainen asiakas voisi nauttia kirjatapahtumasta tasapuolisesti. Yhdenvertaisuus ja saavutettavuus toteutuu maksuttomana ohjelmana sekä sisäänpääsynä. Ohjelmaa on tarjolla kaikenikäisille, lapsille järjestetään Lasten omat Kirjapäivät ja Kirjapäivien esiintyjät valikoidaan siten, että kaikenikäisille olisi ohjelmaa tarjolla.

Kaikkiin tapahtumamme tiloihin on esteetön kulku pyörätuolilla. Pysäköintialueelta löytyy myös invapysäköinti, jota voi käyttää maksuttomasti invaluvan omistavat henkilöt.