Vanhan kirjallisuuden päivien kesän 2022 ohjelman teemana on Ääni

Aani

01.12.2021

Kesän 2022 Kirjapäivien ohjelman teemana on Ääni. Ohjelmavaliokunta mietti teemaa monelta eri kantilta: kenen ääni kuuluu, minkälaisia erilaisia ääniä ihmisillä on, kenen ääni kuuluu kirjallisuudessa, musiikin ääni. Iso ajankohtainen teeman osa on äänikirjat ja niiden kasvanut suosio. Miten äänikirja muuttaa kirja-alaa, miten kirjan kirjoittaminen suoraan äänikirjaksi eroaa muusta kirjoittamisesta? Äänikirjan lukijan panos lopputulokseen on huomattava. Teemaa valotetaan paneelikeskusteluissa ja seminaareissa.

Teemakuvan suunnittelee sastamalalainen graafikkoja, kuvittaja Kari Jokinen.

Tapahtuman ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan huhtikuussa 2022.  Kirjapäivät järjestetään Sastamalassa juhannuksen jälkeen perjantaina ja lauantaina 1–2.7.2022.

Yhdistyksen hallituksen ja ohjelmavaliokunnan kokoonpano

Vanhan kirjallisuuden päivien hallitus jatkaa kolmivuotiskauttaan tutussa kokoonpanossaan.  Yhdistyksen puheenjohtajana toimii kirja-alan asiantuntija Leena Majander-Reenpään. Hallituksen muut jäsenet ovat päätoimittaja Riku Jokinen. Hänen varajäsenenään toimii kirjailija-kustantaja Marko Vesterbacka. Muina varsinaisina jäseninä ja varajäseninä (suluissa) jatkavat: kirjakauppias Timo Surojegin (kirjakauppias Vesa Hörkkö), kaupallinen johtaja Reetta-Liisa Pikkola (myynti- ja markkinointijohtaja Katja Leino), viestintäjohtaja Kirsti Lehmusto (kirjailija Paula Havaste) ja opinto-ohjaaja Ulla Yli-Hongisto (kansanedustaja Arto Satonen).

Ohjelmavaliokunnan jäsenistöön tuli yksi muutos, kun päätoimittaja Ville Vaarnen tilalle valittiin kirjakauppias Eira Sillanpää.  Ohjelmajohtajana jatkaa kustantaja Touko Siltala ja ohjelmavaliokunnan jäseninä kirjailija Paula Havaste, kirjailija-kustantaja Marko Vesterbacka, tiedetoimittaja Mikko Pelttari, päätoimittaja Karo Hämäläinen, toiminnanjohtaja Päivi Mäki-Kerttula, viestintäpäällikkö Anne Rutanen, luokanopettaja Kati Solastie ja kirjakauppias Vesa Hörkkö.

Vanhan kirjallisuuden päivät on mukana Tampereen kirjamessuilla 4.–5.12.2021 Kirja-Sastamalan osastolla sekä KIRJATEEKKI ohjelmalla. KIRJATEEKKI löytyy sunnuntaina 5.12. klo Sonaatti 2 -tilassa. Ohjelmassa maisteri Simo Frangén tarjoilee parhaita paloja kirjallisuuden herkkukorista ja jakaa lukumuistojaan. Katkelmat kuullaan näyttelijä Anna Kankilan esittäminä. Kirjateekin juontaa kirjallisuudentutkija Sakari Katajamäki.

Vanhan kirjallisuuden päivät on Sastamalassa vuosittain juhannuksen jälkeisenä perjantaina ja lauantaina järjestettävä kirjallisuustapahtuma. Tapahtuma on pääsymaksuton ja se kerää vuosittain noin 14 000 kävijää. Vuonna 2022 tapahtuma järjestetään 38. kerran. Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry on tapahtuman taustayhteisö.

Vuoden 2022 ohjelman teemakuva!
Kiitos palautteesta!