Vuoden 2022 ohjelman teemakuva!

Teematuotteet VKP 2022 iso

04.03.2022

Vanhan kirjallisuuden päivien vuoden 2022 ohjelman teemakuva julkaistiin helmikuussa. Teemakuvan on suunnitellut sastamalalainen graafikko, kuvittaja Kari Jokinen. Vuoden 2022 teemana on Ääni. Vanhan kirjallisuuden päivät -tapahtuman ohjelmavaliokunta mietti teemaa monelta eri kantilta: kenen ääni kuuluu, minkälaisia erilaisia ääniä ihmisillä on, kenen ääni kuuluu kirjallisuudessa, musiikin ääni. Iso ajankohtainen teeman osa on äänikirjat ja niiden kasvanut suosio. Miten äänikirja muuttaa kirja-alaa, miten kirjan kirjoittaminen suoraan äänikirjaksi eroaa muusta kirjoittamisesta?

Teemakuvaa lähdettiin rakentamaan ohjelmavaliokunnan ajatusten pohjalta. Ensimmäinen teemakuvaehdotus saapui sähköpostiin Kari Jokiselta heti tammikuussa, noin kahdessa viikossa suunnittelupalaverista. Teemakuva innosti Vanhan kirjallisuuden päivien toimiston henkilökuntaa sekä ohjelmavaliokuntaa jo ensisilmäykseltä. Muutamia muutoksia tehtiin alkuperäiseen ehdotukseen, mutta muutokset olivat hyvin pieniä. Teemakuvan toinen vedos sisälsi värit, jotka miellyttivät värikkyydellään. Värit herättivät kuvan erilailla henkiin ja teemakuva olikin valmis!

Kari Jokinen kuvailee teemakuvaa ja sen syntyä näin:

VKP 1080x1920 IG story

Olin otettu kun minulta kysyttiin tekisinkö tämän vuoden Vanhan kirjallisuuden päivät -ilmeen. Vuoden teema aiheutti jonkin aikaa pään raapimista, jotta sain ideani toimimaan. Ääni on hankala kuvitettava etenkin kun kyseessä on ihan fyysinen ääni äänikirjan muodossa että kirjailijan ääni millä hän kirjoittaa.

Lähtökohtaisesti halusin tehdä kuvituksen omalla piirrostyylilläni, mutta typografian yhdistäminen aiheutti ongelmia. Kunnes löysin lopullisen muodon vanhahtavasta tyylistä. Palaset loksahtivat kivaan kontrastiin raikkaan modernimman kuvituksen ja vanhan tyylisen typografian kesken. 

 

Vanhan kirjallisuuden päivät -tapahtumassa myydään teemakuvalla varustettuja t-paitoja. Vuoden 2022 t-paitoja painetaan kahdessa värissä, värit ovat tomuinen minttu sekä musta. Paitoja löytyy kokotaulukolla XS-XXXL, malleina ovat unisex sekä ladyfit. Tilaus paidoista on jo tehty ja niitä voi tilata ennakkoon verkkokaupastamme toukokuusta alkaen. Vanhan kirjallisuuden päiville tulee myös uusi tuote, oma postimerkki! Postimerkki on ikimerkki, ikimerkillä tarkoitetaan postimerkkiä, jonka arvo nousee tai laskee automaattisesti hinnanvaihteluiden mukana. Postimerkkejä myymme vain Vanhan kirjallisuuden päivien toimistolta (Kulttuuritalo Jaatsi, Gallen-Kallelan katu 1, 38210 Sastamala) sekä tapahtumassa Sylvään koululla 1.-2.7.2022.

Henkilömuutoksia toimistolla
Vanhan kirjallisuuden päivien kesän 2022 ohjelman teemana on Ääni