Vanhan kirjallisuuden päivät siirtyy heinäkuun loppuun

Facebook kansikuva

23.04.2021

Vanhan kirjallisuuden päivät siirtyy heinäkuun alusta heinäkuun loppuun. Festivaalin uusi ajankohta on 30.7.-31.7.2021. Tapahtuman verkkoon siirtämisen sijasta Vanhan kirjallisuuden päivät haluaa tarjota eläviä kohtaamisia, kirjojen pläräämistä paikan päällä ja liveohjelmaa. Tapahtuman järjestelyt toteutetaan heinäkuun lopun koronatilanteen ja viranomaismääräysten mukaisesti turvallisena kävijöille, näytteilleasettajille ja esiintyjille.

Tapahtuman ohjelman teemana on Vale

Päätös Vale-teemasta syntyi ohjelmavaliokunnassa jo syksyllä 2019 kesän 2020 tapahtuman ohjelman suunnittelussa. Teeman perusteena oli  mm. se, että viime aikoina on tuntunut ilmestyneen poikkeuksellisen paljon romaaneja, joiden päähenkilö on todellinen historiallinen henkilö ja romaani kertoo hänen elämäntarinansa.  Näitä romaaneja luetaan yllättävän usein toden jäljennöksinä. Ehkä jollain tapaa suomalainen lukutapa myös on ottaa romaanit todesta. 2000-luvun autofiktio tietysti on vielä oma juonteensa. Tietokirjallisuuden puolella taas on innostuttu kerronnallisista ja tarinallisista tietokirjoista, eli tietokirjailijat aktiivisesti ottavat käyttöönsä kaunokirjallisuudesta tuttuja kerronnan keinoja. Voiko tietokirjailija keksiä dialogeja, joita ei missään nimessä ole ollut kuulemassa tai ei voi muistaa, vaikka olisikin?

Teema on edelleen ajankohtainen ja se antaa mahdollisuudet mielenkiintoisen ohjelmakokonaisuuden rakentamiseen. Tapahtuman ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan kesäkuun aikana.

Lämpimästi tervetuloa Vanhan kirjallisuuden päiville 30.-31.7.2021 Sastamalaan!

 

Vanhan kirjallisuuden päivien kasvomaskit ovat nyt tilattavissa!
Ilmoittautuminen näytteilleasettajaksi alkaa!