Tervetuloa Sastamalaan!

Lounas kuva

12.06.2019

Sastamalasta löytyy jokaiselle jotakin! Vanhan kirjallisuuden päivien lisäksi kaupunki pitää sisällään myös paljon muuta.

Lapsiperheiden suosikkipaikassa, Herra Hakkaraisen talossa voi astua sisään kirjailija Mauri Kunnaksen kirjojen maailmoihin. Vauhtihirmut kaasuttelevat kesäaikaan pihan Hurjan hauskalla autoradalla. Hakkaraisen talosta matka jatkuu sujuvasti naapuritalo Pukstaaviin – suomalaisen kirjan museoon. Pukstaavissa sukellat kirjaimellisesti kirjan sisään! Museon näyttelyt sopivat loistavasti niin aikuisille kuin perheen nuorisollekin.

Ellivuori tarjoaa paitsi majoitusta, myös lukuisia erilaisia aktiviteetteja: kiipeilypuisto HighParkista löydät kiipeilyhaasteita kaiken ikäisille. Vuorisportista voi vuokrata niin SUP-laudat, fatbiket, kanootit kuin soutuveneet. Sadesäällä aikaa voi viettää sisällä hohtokeilauksen parissa. Ellivuoren retkeilymaastot tarjoavat rauhaa ja metsätuulen huminaa. Ellivuoren Pirunvuoren laelta löydät taiteilija Emil Danielssonin taiteilija-ateljee Kivilinnan.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko on yksi suosituimmista Sastamalan matkailunähtävyyksistä. Kirkko on rakennettu 1500-luvun alussa, mutta se tuhoutui tulipalossa 1997. Kirkossa pääset tutustumaan ainutlaatuisella tavalla moderniin kirkkotaiteeseen. Taidemaalarit Kuutti Lavonen ja Osmo Rauhala maalasivat jälleenrakennettuun kirkkoon 101 taideteosta.

Ei sovi myöskään unohtaa Lakeside golfin Pirunpeltoa. Kenttää ympäröivä jylhä luonnonmetsä lumoaa kauneudellaan, mutta haastaa golfarin tarkkaan peliin. Jos nautit luonnosta mieluummin ilman mailakassia, löydät varmasti etsimäsi Ritajärven luonnonsuojelualueelta. Neljä eritasoista retkeilyreittiä, laavu ja nuotiopaikat tarjoavat luontoelämyksen sekä vaativaan että eräretkeilyyn tottumattomaan makuun.

Sastamalassa on myös loistavia ravintoloita, joten nälkäiseksi täällä ei tarvitse jäädä. Vanhan kirjallisuuden päivien aikaan lounasta tarjoilee tietenkin Kirjapäivien telttaravintola, jossa maittavaa ruokaa loihtii Liekoranta catering. Telttaravintolan lisäksi lounastaa voi muun muassa Kahvila Pukstaavissa, Tyrvään Pappilassa sekä Hopunkallion ravintolassa.

Sastamalassa on siis paljon koettavaa ja nähtävää, tässä oli vain jäävuoren huippu laajasta valikoimasta! Lisää tarjontaa löydät osoitteesta www.visitsastamala.fi. Muistutuksena myös, että Vanhan kirjallisuuden päivien aikaan monien kohteiden välillä pääsee kulkemaan kätevästi ilmaisella kaupunkibussilla. Pysäkit ja aikataulu ovat nähtävissä alla olevassa kartassa, joka löytyy myös esitteestämme.

Siispä tervetuloa Sastamalaan!

Kirjapäivien ystävät, 5
Kirjapäivien ystävät, 4