Kirjapäiväviikko on viimein koittanut, joten nyt on aika julkaista myös viimeinen osa Kirjapäivien ystävät -sarjasta. Tässä osassa esittelyvuoron saa Timo Surojegin Kampintorin Antikvaarisesta Kirjakaupasta. Kannattaa myös käydä lukaisemassa sarjan aiemmat osat, sillä niistä voi saada vaikkapa vielä viimehetken vinkkejä kirjapäiville!
Timo Surojegin / Kampintorin Antikvaarinen Kirjakauppa
1. Kerro itsestäsi ja liikkeestäsi.
Olen 54-vuotias, takana yli 30 vuotta antikvaarisena kirjakauppiaana. Ammatissani yhdistyy harrastus ja ammatti (kuten varmaan useimmilla kollegoilla). Oma liikkeeni sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa, mistä kirjojen lisäksi löytyy sarjakuvia ja dvd-elokuvia. Olen erikoistunut historiaan, filosofiaan ja erityisesti taidekirjoihin, jotka ovat omakin harrastukseni. Toimin Suomen Antikvariaattiyhdistyksen puheenjohtajana ja VKP:n hallituksessa olen ollut yli kymmenen vuotta.
2. Mikä sai sinut osallistumaan Vanhan kirjallisuuden päiville? Kuinka usein olet osallistunut?
Olen ollut mukana ensimmäistä vuotta lukuun ottamatta, joten Sylvään koulu on ehtinyt tulla tutuksi. Aikanaan VKP oli ensimmäinen vanhaan kirjaan keskittynyt tapahtuma, joten osallistuminen oli aivan itsestään selvää.
3. Miksi kirjapäiville kannattaa tulla?
Kirjapäivät on kultturelli, mutta kuitenkin leppoisa kesätapahtuma, jossa tapaa kymmeniä kauppiaita ja kymmeniä tuhansia kirjoja yhdellä kertaa.
4. Mitä sinulle merkitsee tämän vuoden tapahtuman teema, Naisen paikka?
Toivottavasti aihe kiinnostaa, ja tuo paikalle runsain määrin asiakkaita 😉
5. Mitä muuta kesääsi kuuluu kirjapäivien lisäksi?
Muutama Viron-matka on suunnitelmissa. Kotipihalle pitäisi rakentaa puuliiteri ja toivottavasti ehdin myös loppukesästä pohjoiseen harreja narraamaan.
6. Mikä on lempikirjasi ja mahdolliset perustelut?
Georges Perecin ’Elämän käyttöohje’ on huikea kirja, joka kertoo yhdessä talossa asuvien ihmisten toisiinsa limittyvistä osin surrealistisistakin tarinoista. Tietokirjoista voisin mainita toissa viikonloppuna lukemani Bengt Jangfeldtin Majakovski elämäkerran, joka laajenee kirjailijakuvasta vastaperustetun Neuvostovenäjän kulttuurin ja yhteiskunnan analyysiksi – alkuvuosien idealismista tshekan vainoihin.
7. Terveiset kirjapäivien kävijöille.
Lämpimästi tervetuloa – toivottavasti – aurinkoiseen Sastamalaan: sieltä voit löytää kirjan, jota et edes tiennyt tarvitsevasi!