Kirjapäivien ystävät, osa 5

REIJO KESKIKIIKONEN 30.6.2017 PERUSOPTIMOIDUT 3286

20.06.2018

On enää reilu viikko Vanhan kirjallisuuden päiviin, joten myös Kirjapäivien ystävät on päässyt toiseksi viimeiseen osaansa. Tällä viikolla ystäväkirjaamme on vastannut kustantaja Harto Pasonen Arktisesta Banaanista. Tämä sekä aiemmat juttusarjan osat toimivat vaikkapa hyvänä juhannuslukemisena kirjapäiviä odotellessa!

Harto Pasonen / Arktinen Banaani


1. Kerro itsestäsi ja liikkeestäsi.

Arktinen Banaani on vuonna 1995 perustettu sarjakuviin erikoistunut kustantamo, joka tunnetaan etenkin Fingerpori-sarjakuvista. Viime vuosina kustantamon toiminta on laajentunut myös kauno- ja tietokirjallisuuteen, kärkinään mm. Max Manner, Esa Mäkijärvi, Jukka Parkkari ja Jukka Rislakki.

2. Mikä sai sinut osallistumaan Vanhan kirjallisuuden päiville? Kuinka usein olet osallistunut?

Vanhan Kirjallisuuden päiville osallistuminen on muodostunut mukavaksi kesäperinteeksi. Olemme olleet mukana arviolta noin 20 kertaa – vuosituhannen alusta lähtien.

3. Miksi kirjapäiville kannattaa tulla?

Kirjapäivillä tapaa ihmisiä laidasta laitaan, monille tapahtuma toimii rentona starttina kesälomaan ja tunnelma on senkin takia leppoisa.

4. Mitä sinulle merkitsee tämän vuoden tapahtuman teema, Naisen paikka?

Aihe on tärkeä ja sitä käsitellään myös kevätkauden keskeisessä teoksessamme Sisaret 1918, jossa naissarjakuvantekijät tulkitsevat kymmenen naisen kokemuksia sisällissodan tapahtumista.

5. Mitä muuta kesääsi kuuluu kirjapäivien lisäksi?

Heinäkuun puolivälin jälkeen on tarkoitus lomailla perheen kanssa parisen viikkoa Etelä-Latviassa.

6. Mikä on lempikirjasi ja mahdolliset perustelut?

Liian vähän ehtii itse nykyisin lukemaan. Kotimaisista on jäänyt mieleen Kjell Westön Leijat Helsingin yllä ja ulkomaisista Carol Shieldsin tuotanto.

7. Terveiset kirjapäivien kävijöille.

Lukeminen kannattaa – älä unohda kirjaa!

Kirjapäivien ystävät, osa 6
Kirjapäivien ystävät, osa 4