Henkilövaihdoksia Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry:n hallituksen ja ohjelmavaliokunnan kokoonpanoon

Matti Rönkä ja Sanna-Mari Hovi

11.10.2023

Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry:n 5.10.2023 pidetty vuosikokous valitsi yhdistyksen hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi kirjailija Matti Röngän. Matti Rönkä on toimittaja ja uutistenlukija, joka on 2000-luvulla tullut tunnetuksi kirjailijana. Hän on ollut esiintymässä Vanhan kirjallisuuden päivillä sekä vuonna 2022 että vuonna 2023.

Vuosikokous valitsi myös uusia jäseniä ja varajäseniä hallitukseen. Uusina jäseninä hallitukseen nimettiin kirjailija, vastaava tuottaja Karo Hämäläinen ja Sastamalan kaupungin edustajana järjestöpäällikkö Pertti Hakanen. Uusina varajäseninä yhdistyksen hallituksessa aloittavat kirja- ja kustannusalan väitöskirjatutkija Minna Castrén, kirjailija Jukka-Pekka Palviainen ja Sastamalan kaupungin edustajana hallintotieteiden kandidaatti Jenni Jokinen.

Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry:n hallituksen kokoonpano vv. 2024–26:
Hallituksen puheenjohtaja kirjailija Matti Rönkä (varajäsen suluissa)
päätoimittaja Riku Jokinen (kirjailija-kustantaja Marko Vesterbacka), kirjakauppias Timo Suro-jegin (kirjakauppias Vesa Hörkkö), kaupallinen johtaja Reetta-Liisa Pikkola, (kirja- ja kustannus-alan väitöskirjatutkija Minna Castrén), kirjailija, vastaava tuottaja Karo Hämäläinen (kirjailija Jukka-Pekka Palviainen), järjestöpäällikkö Pertti Hakanen, (hallintotieteiden kandidaattiJenni Jokinen).

Vuosikokousta edeltävässä hallituksen kokouksessa hallitus nimitti juhlavuotta valmistelevan työryhmän. Työryhmän puheenjohtajaksi valittiin kirjailija Sanna-Mari Hovi. Hän on työskennellyt kustantajana WSOY:ssä ja pitkään Editassa. Hänet tunnetaan kirja-alalla laajasti aktiivisena ja yhteistyökykyisenä henkilönä. Työryhmään uusina jäseninä nimettiin toimittaja, kirjailija Suvi Ahola ja kirja-aktivisti Kirsi Ranin. Työryhmän muina jäseninä jatkavat kirjakauppias Vesa Hörkkö, kirjakauppias Petteri Leino, toiminnanjohtaja Päivi Mäki-Kerttula, tiedetoimittaja Mikko Pelttari, viestintäpäällikkö Anne Rutanen, kirjakauppias, galleristi Eira Sillanpää ja kirjailija-kustantaja Marko Vesterbacka.

Vanhan kirjallisuuden päivät järjestetään vuonna 2024 jo 40. kerran. Juhlavuonna juhlistetaan niin tapahtumaa kuin kirjallisuutta, kirjoja ja lukemista.

Kirjapäivät 2023