Kirjapäivien ystävät, osa 2

REIJO KESKIKIIKONEN 30.6.2017 PERUSOPTIMOIDUT 3475

31.05.2018

Tässä juttusarjassa julkaisemme Vanhan kirjallisuuden päiviin asti viikoittain yhden tapahtumaan osallistuvan kirjamyyjän esittelyn. Nyt vuorossa on järjestyksessä toinen näytteilleasettaja. Tällä kertaa kirjapäivien ystäväkirjaan on vastannut Markku Eskola Antikvariaatti Makedoniasta.

Markku Eskola / Antikvariaatti Makedonia

1. Kerro itsestäsi ja liikkeestäsi.
Antikvariaatti Makedonia on perustettu 1995. Omistajana Markku Eskola. Nimen muokkasin omasta lempinimestäni Make ja ajatuksesta Antiikin ajasta (Aleksanteri Suuri).

Sarjakuvien erikoisliike ja hyvää kirjaa, siinä perusidea. Valikoimissa nykyään aivan kaikkea kahden liikkeen edestä. Alalla olen ollut vuodesta 1987 ja monia liikkeitä on näinä vuosina noussut ja kuollut.

2. Mikä sai sinut osallistumaan Vanhan kirjallisuuden päiville? Kuinka usein olet osallistunut?
Vanhan kirjallisuuden päiville osallistuin ensimmäisen kerran vuonna 1992. Tuolloin en siis edes liikettä omistanut – lähdin myymään telttaan ylimääräisiä keräilysarjakuviani. Kylläpä oli ruuhkaa ja kiinnostuneita asiakkaita, kannatti lähteä! Perustettuani liikkeen olen ollut joka vuosi teltassa myymässä kirjoja ja sarjakuvia. Monen näköistä telttaa (ja sadetta ja hellettä) on tullut nähtyä 25 vuoden aikana.

3. Miksi kirjapäiville kannattaa tulla?
Kirjapäiville kannattaa tulla, koska näkee hyvän kattauksen tämän hetken antikvariaateista ja tarjonnasta. Tapahtumassa on myös hyvää oheisohjelmaa ja paljon pienkustantajia. Mainio kesätapahtuma hienossa ympäristössä. Ai niin… Meitä tietysti kannattaa tulla katsomaan ja tekemään löytöjä!

4. Mitä sinulle merkitsee tämän vuoden tapahtuman teema, Naisen paikka?
Teema… Hmm… Keskimäärin teeman vaikutus meidän messuvalikoimiimme on melko pieni. Kyllä se kuitenkin joissain tapauksissa antaa mahdollisuuden tarjota vaihtelua normi esillepanoon.

5. Mitä muuta kesääsi kuuluu kirjapäivien lisäksi?
Heti Sastamalan jälkeen on Sysmän kirjakylätapahtuma ja sitten ehkäpä jopa lomaa, mökin korjausta, moottoripyöräilyä jne. Alkukesä menee aina kiireisessä työrumbassa.

6. Mikä on lempikirjasi ja mahdolliset perustelut?
Lempikirjaa ei oikein ole. Scifiä, fantasiaa, dekkareita, historiallisia jännäreitä yms. tulee luettua laidasta laitaan.

7. Terveiset kirjapäivien kävijöille.
Tervetuloa nuoret ja vanhat, tutut ja tuntemattomat. Ostohousut jalkaan, reipasta mieltä ja kirjallinen seikkailu voi alkaa. Kulttuuri tarttuu, mieli virkistyy.

Kirjapäivien ystävät, osa 3
Kirjapäivien ystävät, osa 1