Helteiset Kirjapäivät 2022

Puhujapontto ja Satakukka VKP2022 Mikko Joona

06.07.2022

Kesän 2022 Kirjapäivät vietettiin ennätyshelteisessä säässä 1.–2.7.2022. Tapahtuma houkutteli runsaasti kirjan ja kirjallisuuden ystäviä Sylvään koululle nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta, kirjapöytien tarjonnasta, telttaravintolan antimista ja tapaamaan tuttuja. Kirjapäivät tavoittaa kaikenikäisiä kävijöitä, Lasten omien kirjapäivien nuorimmista osallistujista vanhempaan ikäluokkaan asti. Pitkään tapahtumassa mukana ollut kirjakauppias, Petteri Leino, totesikin, että tänä vuonna oli paikalle saapunut ilahduttavan paljon nuoria, ostavia aikuisia.

Ohjelman teemana oli ääni ja teemaa käsiteltiin monipuolisesti. Ohjelmaa kiiteltiin jälleen tasokkuudesta ja monipuolisudesta. Näytteilleasettajia oli kaikkiaan 70 ja myyntipöytien äärellä kävi mukava kuhina.

Ohjelmasta on Vanhan kirjallisuuden päivien Youtube-kanavalla katsottavissa Avajaiset, Kenen ääni kuuluu elämäkerroissa ja miksi? -paneelikeskustele sekä Päivi Istalan haastattelu René Nybergistä otsikolla Sota Euroopassa.

Vuoden 2023 Vanhan kirjallisuuden päivät järjestetään perinteiseen aikaan juhannuksen jälkeen perjantaina ja lauantaina 30.6.–1.7.2023. Tapahtumapaikka tulee vaihtumaan, koska Sylvään koululla tehdään remonttia koko kesä. Asiasta tiedotetaan heti, kun uusi paikka on päätetty syksyllä. Ohjelmavaliokunta aloittaa ohjelman suunnittelun syyskuussa ja yhdistyksen hallitus kokoontuu lokakuussa. Siitä lähtee jälleen vuosikellon mukaiset toimenpiteet kohti kesää 2023.

Iso kiitos kaikille tapahtuman onnistumiseen vaikuttaneille, esiintyjille, näytteilleasettajille, työntekijöille, talkoolaisille ja yhteistyökumppaneilla. Kuvia tapahtumasta löytyy vuoden 2022 kuvagalleriasta. Kuvat on ottanut Mikko Joona.

Vanhan kirjallisuuden päivien uusi tuottaja
Ohjelmaa katsottavissa verkossa