Vuoden 2020 teemakuva on nyt julkaistu!

2020 VKP juliste 72dpi

14.02.2020

Vanhan kirjallisuuden päivien teema kesällä 2020 on Vale. Teema näkyy Vanhan kirjallisuuden päivillä ohjelmaosuuksissa sekä tietysti tapahtuman ulkoasussa. Joka vuosi tapahtumalla kehitellään uusi teema ohjelmavaliokunnassa. Teema päätetään jo syksyn aikana eli lähes vuosi ennen tapahtuman ajankohtaa. Teeman yhteydessä suunnitellaan myös uusi teemakuva. Teemakuva on yleensä myös tapahtumasta painettavan esitteen kansi. Tapahtuman lähestyessä painatamme myös teemakuvallisia t-paitoja. T-paitoja voi ostaa verkkokaupasta sekä tapahtumasta, tämän vuoden t-paidat tulevat huhtikuussa myyntiin.

Kesän 2020 tapahtuman teemakuvan on suunnittelut graafinen suunnittelija Niko Tiainen. Tiainen suunnitteli myös vuoden 2018 teemakuvan, jolloin teemana oli Naisen paikka. Hän on myös vastannut Vanhan kirjallisuuden päivien esitteen taitosta vuodesta 2018 alkaen. Alla Nikon mietteitä teemakuvasta ja sen synnystä.

”Lähestyin teemaa assosiomalla mitä itselleni tulee vale- tai valhe -sanasta mieleen. Monen mutkan päästä päädyin ajatukseen valheiden verkko, valkoinen valhe ja harmaa alue. Mietin myös, miten vaikea valhetta on nykyisin havaita, ja miten valhe pääsee helposti leviämään eri medioissa. Halusin tehdä typografian kautta verkkomaisen teemakuvan, jota joutuu hieman tarkemmin tarkastelemaan, ennen kuin teema selviää.”  -Niko Tiainen

 

Tapahtuman ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan huhtikuussa 2020.  Kirjapäivät järjestetään Sastamalassa juhannuksen jälkeen perjantaina ja lauantaina 26.–27.6.2020.

Telttaravintola palvelee Kirjapäivillä!
Ilmoita vuoden 2020 esitteessä!