Vanhan kirjallisuuden päivät Youtubessa

artikkelikuva

19.05.2020

Vaikka varsinainen tapahtuma on siirretty kesälle 2021 hemmotellaan kirjanystäviä tänäkin vuonna hyvällä, monipuolisella ohjelmalla Vanhan kirjallisuuden päivien Youtube-kanavalla sekä perjantaina 26.6. että lauantaina 27.6.

Perjantaina ohjelma alkaa kello 10.30 avajaisilla. Avajaiset koostuvat yhdistyksen hallituksen puheenjohtajan Leena Majander-Reenpään tervehdyksestä sekä Warelius-palkinnon jaosta. Avajaisten jälkeen vuorossa on tapahtumasta tuttu Elämäni tietokirjat -osio, missä kuulemme tennistähti Jarkko Niemisen elämän tärkeimmistä tietokirjoista. Häntä haastattelee Parnasson vastaava tuottaja Karo Hämäläinen.

Kustannusliike Warelian kesätyöntekijät ja Vammalan lukion opiskelijat haastattelevat kirjailijoita sekä perjantaina että lauantaina kello 12.00–15.00. Perjantaina haastateltavina ovat Pekka Hassinen, Johanna Vuoksenmaa, Jarkko Tontti, Tiina Raevaara, Juri Nummelin ja Merim Al-Kharsani.

Lauantaina ohjelma alkaa keskipäivällä kirjailijahaastatteluilla. Vuorossa ovat Timo Malmi, Maria Laakso, Jyrki Kallio, Milla Peltonen, Jani Saxell ja Jari Olavi Hiltunen.  Lauantaina ohjelman päättää Tyrvääläinen Tryki, minkä sisältö on saatu siirrettyä verkkoon samanlaisena kuin olisi ollut tapahtumassakin. Trykin aloittaa Maria Laakso haastattelemalla Mauri Kunnasta hänen näkemyksistään Seitsemän veljestä -teoksesta. Kustannustoimittaja Salla Yli-Erkkilä haastattelee kirjailijoita Tuija Sironen ja Ilona Tomi Trykin toisessa osuudessa Kirjailija kuvittelee mennyttä ja tulevaa. Trykin ja koko ohjelman päättää kustantaja Marko Vesterbacka haastattelemalla professori Aimo Hakasta ja poliisi Pentti Hiirijokea.

 

Vanhan kirjallisuuden päivät 1985–2020 -näyttely
Vanhan kirjallisuuden päivät 2020