Vanhan kirjallisuuden päivät Youtubessa

Leena Majander Reenpää

25.06.2020

Vanhan kirjallisuuden päivät Youtubessa ohjelma on valmistunut ja katsottavissa ilmoitetun aikataulun mukaisesti perjantaina 26.6. kello 10.30–15.00 ja lauantaina 27.6. kello 12.00–17.00. Ohjelma löytyy: https://youtu.be/rO7EO93j4Gs

Perjantaina ohjelma alkaa kello 10.30 avajaisilla. Avajaiset koostuvat yhdistyksen hallituksen puheenjohtajan Leena Majander-Reenpään tervehdyksestä sekä Warelius-palkinnon jaosta. Avajaisten jälkeen vuorossa on tapahtumasta tuttu Elämäni tietokirjat -osio, missä kuulemme tennistähti Jarkko Niemisen elämän tärkeimmistä tietokirjoista. Häntä haastattelee Parnasson vastaava tuottaja Karo Hämäläinen.

Kustannusliike Warelian kesätyöntekijät ja Vammalan lukion opiskelijat haastattelevat kirjailijoita sekä perjantaina että lauantaina kello 12.00–15.00. Perjantaina haastateltavina ovat Pekka Hassinen, Johanna Vuoksenmaa, Jarkko Tontti, Tiina Raevaara, Juri Nummelin ja Merim Al-Kharsani.

Lauantaina ohjelma alkaa keskipäivällä kirjailijahaastatteluilla. Vuorossa ovat Timo Malmi, Maria Laakso, Jyrki Kallio, Milla Peltonen, Jani Saxell ja Jari Olavi Hiltunen.  Lauantaina ohjelman päättää Tyrvääläinen Tryki, minkä sisältö on saatu siirrettyä verkkoon samanlaisena kuin olisi ollut tapahtumassakin. Trykin aloittaa Maria Laakso haastattelemalla Mauri Kunnasta hänen näkemyksistään Seitsemän veljestä -teoksesta. Kustannustoimittaja Salla Yli-Erkkilä haastattelee kirjailijoita Tuija Sironen ja Ilona Tomi Trykin toisessa osuudessa Kirjailija kuvittelee mennyttä ja tulevaa. Trykin ja koko ohjelman päättää kustantaja Marko Vesterbacka haastattelemalla professori Aimo Hakasta ja poliisi Pentti Hiirijokea.

Yhdistyksen puheenjohtaja Leena Majander-Reenpää

Kirjalauantai 15.8.2020 Sastamalassa
Vanhan kirjallisuuden päivät 1985–2020 -näyttely