Kirjapäivien ystävät jatkuu, 1

Kirjapäivien ystävät osa 1 kuva e1558435478657

21.05.2019

Ennen viime kesän Kirjapäiviä julkaisimme täällä nettisivuilla juttusarjaa Kirjapäivien ystävät, jossa muutama tapahtumaamme osallistuva näytteilleasettaja pääsi vastaamaan ystäväkirjaamme ja kertomaan mm. vähän itsestään, kesäsuunnitelmistaan ja siitä miksi kirjapäiville kannattaa tulla. Tänä vuonna sarja jatkuu, kun esittelemme jälleen muutaman näytteilleasettajan lisää. Ensimmäiseksi vuorossa on Korttien Talon Pirjo Laakso, jolla on monen muun näytteilleasettajamme tapaan jo pitkä historia Kirjapäivillä. Korttien Talon löydät Vanhan kirjallisuuden päivillä Sylvään koulun yläkerrasta.

Pirjo Laakso / Korttien Talo

1. Kerro itsestäsi ja liikkeestäsi.
Nimeni on Pirjo Laakso ja meillä on mieheni Markun kanssa pieni korttiyritys nimeltään Comfy Letters. Se tunnetaan paremmin tuotemerkistään Korttien Talosta. Se on perua 1995–2006 Hämeenlinnassa pyörittämästämme postikorttimuseosta, jossa esiteltiin suomalaisten yhteisiä tunteita ja muistoja postikorttien kautta.

2. Mikä sai sinut osallistumaan Vanhan kirjallisuuden päiville? Kuinka usein olet osallistunut?
Olemme osallistuneet Vanhan kirjallisuuden päiville yli 20 kertaa, ensimmäisellä kerralla Ilpo Tiitisen ”pakottamana”, mutta siitä lähtien mikään ei ole saanut meitä jäämään pois.

3. Miksi kirjapäiville kannattaa tulla?
Kirjapäiville kannattaa ehdottomasti tulla tunnelman vuoksi.

4. Mitä sinulle merkitsee tämän vuoden tapahtuman teema, Oikeus ja kohtuus?
Tämän vuoden teema on todella kiinnostava. Sitä voi pohtia monelta kantilta – poliittisesti, uskonnollisesti, filosofisesti tai vain jokapäiväisen arjen ja oman elämänhistoriansa läpi.

5. Mitä muuta kesääsi kuuluu kirjapäivien lisäksi?
Kesä SAATTAA olla rauhallisempi ja löhöisämpi kuin pitkään aikaan. Opettelen siskoni kanssa pitämään pystyssä isän meille jättämää kesämökkiä.  On luvattu yhtä ja toista, mm verkkojen laskua ja marjastusta. Töitä kyllä pitää pikkuisen tehdä korttienkin kanssa.

6. Mikä on lempikirjasi?
Auts, ihan mahdotonta nimetä vain yhtä kirjailijaa. Kirjat ovat minulle äärettömän, suunnattoman, sanoinkuvaamattoman tärkeitä. Käyn kirjakaupassa ja antikvariaateissa kerran tai kaksi viikossa. Olen tykästynyt mm amerikkalaisiin naiskirjailijoihin, joista sanottakoon nyt vaikka Celeste Ng. Mutta ihan intona odotan suuren rakkauteni brittiläisen Kate Atkinsonin uutuutta, joka on luvassa lokakuussa.

7. Terveiset kirjapäivien kävijöille.
Mahtavia kirjapäiviä kaikille ja tervetuloa penkomaan monenkirjavia aarteitamme!

Kirjapäivien ystävät, 2
Bussikuljetus Tampereelta Kirjapäiville!