Kesän 2019 ohjelma on julkistettu!

Vihrea 2019

08.04.2019

 

Kirjallisuustapahtuma Vanhan kirjallisuuden päivät järjestetään 35. kerran Sastamalassa,
Sylvään koululla!

 

Torstaina 27.6.
Ennakko-ohjelmassa Suomalaisen kirjan museo Pukstaavissa näyttelijä Markus Järvenpää esittää lyhennelmän monologiesityksestä Rikos ja rangaistus.

Perjantaina 28.6.
Avajaisissa otsikolla Rikos ja rangaistus – anteeksianto puhuu oikeushammaslääkäri Helena Ranta. Avajaiset päättää kirjailija Sinikka Nopola otsikolla Maailman kohtuullisin kansa.

Keskusteluun kohtuuttomuudesta, oikeudesta ja kohtuudesta johdattelee dekkarikirjailija Jarkko Sipilä. Keskustelijoina ovat oikeusfilosofi Aulis Aarnio, Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg ja oikeushammaslääkäri Helena Ranta. Oikeus, kohtuus ja ympäristökriisi otsikon pohjalta ihmisen ja luonnon suhteesta keskustelevat kirjailijat Anni Kytömäki, Antti Salminen ja Johanna Sinisalo. Viime vuoden tapaan perjantain ohjelman päättää Tämän runon haluaisin kuulla -tilaisuus.

Lauantaina 29.6.
Ohjelma alkaa Lasten omilla kirjapäivillä. Paikalla ovat Tatu ja Patu sekä heidän tempauksistaan kirjoittavat Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Nukketeatteri Sampo käsittelee esityksessään roskien kierrättämistä haaskaamisen sijaan.

Presidentti Tarja Halonen on Päivi Istalan haastateltavana lauantain iltapäivässä. He keskustelevat oikeudesta ja kohtuudesta sekä vääryydestä ja ahneudesta. Kirjapäivien ohjelma päättyy perinteiseen tapaan Tyrvääläiseen Trykiin, missä otsikkona on Kohtuus kaikesa. Kymmenen tärkeää tietokirjaansa esittelevät Elämäni tietokirjat -sarjassa historioitsija Mirkka Lappalainen ja Vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö.

Vuoden 2019 teemana on oikeus ja kohtuus. Teemakuvan on suunnitellut Ville Tietäväinen.

Tapahtuman seminaarit ja keskustelut rakentuvat vuosittain vaihtuvan teeman ympärille. Vuoden 2019 ohjelma tuotetaan yhteistyössä Bibliofiilien Seura ry:n, TIETOKIRJA.FI:n, Kustannusliike Warelian ja Aamulehden kanssa. Tänä vuonna on Telttaravintolan ohjelmalava, missä kuullaan kirjanjulkistuksia ja kirjailijahaastatteluja.

Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelman näet kokonaisuudessaan nettisivuillamme. Yläpalkista voit valita haluatko tarkastella perjantain vai lauantain ohjelmaa. Ennakko-ohjelman tiedot löytyvät OFF-ohjelmasta.

 

 

 

Kuvat: Mirkka Lappalainen – Arto Wiikari, Anni Kytömäki – Gummerus / Liisa Valonen, Sinikka Nopola – Tammi /  Jari Riihimäki, Tarja Halonen – Lasse Keltto

Bussikuljetus Tampereelta Kirjapäiville!
Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelmavaliokunta esittäytyy: Marko Vesterbacka