Kajaani

Kajaanin Akateemiset Naiset ry:n kirjallisuuspiiri

Lukupiiri on kokoontunut vuodesta 1995 Kajaanissa. – Toiminta alkoi, kun kajaanilaisen Linnan lukion silloinen rehtori Toini Blomqvist esitti n. vuonna 1995 toivomuksen, että useita vuosia keskeytyneenä ollut Akateemisten Naisten kirjallisuuspiiri aloittaisi jälleen toimintansa. Hän ehdotti toiminnan elvyttäjiksi kahta koulunsa äidinkielen lehtoria Annikki Koskista ja Sanna Vahlaa. He ryhtyivät tuumasta toimeen. Kirjallisuuspiirin jäsenet ovat kaikki Kajaanin Akateemiset Naiset ry:n jäseniä, useimmat keski-ikäisiä tai eläkkeellä olevia opetusalan työntekijöitä. Kokoontumiset ovat Kajaaninjoen rannalla Ravintola Siriuksen kabinetissa talvikuukausina n. kerran kuussa, maanantaina klo 17. Kabinetissa on teetarjoilu (à 5 €), minkä vuoksi jäsenen on syytä ennakkoon ilmoittaa piirin vetäjälle, ellei pääse tulemaan.

– Viime aikoina olemme valinneet jonkin alueen tai aihepiirin, josta kukin vuorollaan valitsee kirjan ja esittelee sen lyhyesti keskustelun pohjaksi. Joka kerran käsitellään vain yksi kirja. Olemme tarkastelleet mm. uusinta englantilaisen kielialueen kirjallisuutta sekä uusinta suomalaista kirjallisuutta; nyt teemanamme on nainen/mies /lapsi suomalaisessa, pääasiassa uusimmassa kirjallisuudessa. Toiminnan alkuvuosina esittelyvuorossa ollut valitsi ns. mielikirjansa, mistä aiheesta tahansa.

– Meillä on käytössä vihko, johon merkitään kokoontumisaika, paikka, käsiteltävä teos, mukana olleet henkilöt sekä jälkeenpäin lyhyt yhteenveto keskustelluista asioista. Varsinkin kokoontumisen alussa ja lopussa jutellaan myös niitä näitä ajankohtaisista asioista, melko tuttuja kun ollaan.

– Kirjallisuuspiiri motivoi lukemaan ja seuraamaan kirjallisuutta. On kivaa keskustella lukemastaan. Tärkeää on, että kaikki tuntevat olevansa hyväksyttyjä ja kaikilla on mukavaa. Aina siinä voi jotain oppiakin. Tärkeää on myös kokemus siitä, että lukeminen kannattaa.

Piirin vetäjä on Annikki Koskinen
p.050 538 7988
koskinen.vaatainen(at)pp.inet.fi

 

Kajaanin kaupunginkirjaston lukupiiri

Kirjaston lukupiiri perustettiin syksyllä 2009 Veikko Huovinen -seuran aloitteesta.

Kirjallisuuspiirissä on luettu Veikko Huovisen teoksia aikajärjestyksessä. Lukupiirin toiminnasta tiedotetaan ja luettuja kirjoja kommentoidaan kirjaston lukuvinkki-blogissa:
http://kamkirjasto.blogspot.com

Yhteyshenkilö:
Leena Marja Tikkanen, p. 044 7100432, leenamarja.tikkanen(at)kajaani.fi

 

Kajaanin Suomalaisen kirjakaupan lukupiiri

Kirjakaupan lukupiirinä keskittymme puhutteleviin ja suht’ tuoreisiin kaunokirjallisiin teoksiin. Luemme kirjoja, jotka synnyttävät ajatuksia ja tunteita, herättävät vastalauseita ja palavaa intohimoa, antavat iloa ja hyvää tuulta, vievät meitä matkoille muihin maailmoihin. Lukupiiriläiset pitävät rikkautena sitä, että tulee tartuttua sellaisiin teoksiin, joita ei muuten tulisi lukeneeksi.

Lukupiirimme kokoontuu joka kuukauden viimeinen tiistai klo 18.00-19.30 (ei kesäaikaan) Kajaanin Suomalaisen kirjakaupan tiloissa. Poikkeuksista ilmoitetaan lukupiiriläisille sähköpostitse.

Lukupiirissä luettujen kirjojen arvionnit on luettavissa kirjakaupan sivulta osoitteesta www.suomalainen.com.

Lukupiirikynnys on matala. Kirjaa ei tarvitse välttämättä ostaa, eikä edes lukea, jos ei ehdi tai halua, vaan mukaan voi tulla ihan keskustelemisen ilosta. Keskustelumme on tavallisten lukijoiden ajatuksia ja pohdintaa kirjoista sekä kirjallisuudesta, mitään teoreettista pohjaa tai erityistä lukeneisuutta ei tarvita. Pitkällistä sitoutumistakaan ei edellytetä, vaan paikalle voi tulla niillä kerroilla, kun itselle sopii.

Lukupiiriläisenä saat kanta-asiakaskortilla 10 %:n alennuksen lukemisen kohteena olevasta teoksesta.

Lukupiirin kirja-arvioinnit voi lukea kirjakaupan nettisivulta: www.suomalainen.com.
Voit kysyä lisää myymälästämme!

Yhteyshenkilö:
Tarja Kerttula, p. 0503848956, tarjahann(at)tutka.net

 

 

Kuhmo

Veikko Huovinen -lukupiiri

Lukupiiri on alkanut kokoontua 4.2.2008 Kuhmossa. Toiminta alkoi, kun Veikko Huovisen seuran puheenjohtaja Eila Valtanen otti yhteyttä kirjastoon ja ehdotti lukupiirin perustamista Kuhmoon. Piirissä on sekä miehiä että naisia ja monenikäisiä. Mukaan voi lähteä kuka tahansa Huovisen tuotannosta ja yleensä kirjallisuudesta kiinnostunut.

Lukupiiri kokoontuu joka kuukauden ensimmäinen maanantai kirjastossa lukien Huovisen tuotantoa aikajärjestyksessä vanhimmasta uusimpaan. Keskustelemme teoksesta vapaamuotoisesti ja piirin voi tulla vaikka kirja olisi jäänyt jollakin kertaa lukemattakin. Tärkeää on vapaa ja innostunut ilmapiiri, Huovisen kirjat motivoivat ajatustenvaihtoon sekä itse teoksen että muunkin maailmanmenon suhteen. Meillä on hauskaa ja rentouttavaa lukupiirissä.

Piirin vetäjät ja yhteystiedot:
Taina Hyvönen
p.044 280 7009 taina.hyvonen(at)kuhmo.fi ja
Eila Valtanen
p.044 725 5220 eila.valtanen(at)kuhmo.fi

 

 

Oulu

Kirjavirtaa Pappilassa

Lukupiiri on alkanut kokoontua syksyllä 1999 Oulussa. Kokoontuminen on kerran kuukaudessa, nyt keskiviikkoisin Kastellin kirkon pappilassa. Toimintaan mukaan voi tulla jokainen ikään katsomatta. Jokaiselle kerralle -syksy ja kevät 10 tapaamista – on kaksi kirjaa. Vetäjä laatii listan syys- ja kevätkaudelle ja pyrkii ottamaan mukaan mielenkiintoisia teoksia, proosaa, draamaa, lyriikkaa, historiaa, hengellistä sisältöä ynnä muuta.
– Lukeminen synnyttää ajatuksia, mielipiteitä ja niistä on mukava keskustella. Tärkeää lukupiirissä on yhteentuleminen ja jakaminen.

Piirin vetäjä: pastori Juha Vähäkangas, p.040 57 47158, juha.vahakangas(at)evl.fi

 

Oulun pääkirjaston lukupiiri

Oulun Suomalaisella Kirjakaupalla vuonna 2010 alkunsa saanut lukupiiri siirtyi syksyllä 2012 Oulun pääkirjaston Piazzalle. Lukupiirimme kokoontuu kuukausittain keskustelemaan tuoreista kaunokirjoista eri teemojen alla. Lukupiiriin ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita kirjallisuudesta ja lukemisesta.

Lukupiirin yhteyshenkilö on Minna Pelkonen, sähköposti pelkomin(at)paju.oulu.fi

 

Oulunsalon kirjaston lukupiiri

Oulun kaupunginkirjaston Oulunsalon aluekirjaston lukupiiri  kokoontuu joka kuukauden ensimmäinen tiistai kesää lukuunottamatta. Lukupiirin kirjat valitaan syys- ja kevätkaudeksi yhdessä lukupiirin jäsenten kanssa. Vetäjänä toimivat kirjaston henkilökunnan edustajat.Yhteyshenkilö: Terhi Mustonen, p. 050-3887002, terhi.mustonen(at)ouka.fi

 

 

Suomussalmi

Kirjapiiri Suomussalmella

Kirjapiiri on kokoontunut 12.11.2003 lähtien. Piiri alkoi toimia, kun Kianto-instituutin projektipäällikkö Marianne Roivas kutsui koolle halukkaita ja heitä tuli sopivasti. Kaikki kirjallisuuden ystävät ovat tervetulleita mukaan. Joukossa on nyt lähinnä eläkeläisiä, naisia enemmän kuin miehiä. Ammatiltaan jäsenistö vaihtelee kirvesmiehestä sairaanhoitajiin, opettajiin ja filosofian lisensiaatteihin. Kokoontuminen on kerran kuukaudessa torstaisin klo 17.00.

Suomussalmen kirjapiirin toiminnassa tärkeää on kirjallisuuden monimuotoisuus, keskustelut, erilaiset mielipiteet, huumori, retket, kirjailijoiden vierailut, yhteydenpito muihin kirjapiireihin ja vierailut esimerkiksi kirjailijoiden koteihin, muun muassa Kalle Päätalon ja Ilmari Kiannon kirjailijakodeissa on vierailtu.

Piirillä ei ole varsinaista vetäjää, vaan yhteistyössä sovitaan asiat ja valitaan kirjat. Yhteyshenkilönä tarvittaessa: Aili Maijanen p. 040 738 7418, aili.maijanen(at)pp.inet.fi