Joensuu

 

Lukupiiri ”Väinöjen vaimot”

Joensuussa on kokoontunut vuodesta 2002. Nimensä piiri sai Petri Tammisen teoksesta Piiloutujan maa. Ajatus lukupiiristä virisi lukemisesta ja kirjoista kiinnostuneiden keskuudessa. Jäsenet ovat hoitoalalla työskennelleitä, eläkkeellä olevia naisia. Piirin toimintaa nykyisestään ei ole ajateltu laajentaa. Väinöjen vaimot kokoontuvat kerran kuukaudessa, vuorotellen kunkin jäsenen kotona. Tärkeää toiminnassa on keskustelu luetusta kirjasta, sen sisällöstä ja rakenteesta: näin näkökulma luettuun avartuu. Olennaista on myös säännöllinen kokoontuminen ja kontaktit toisiin.

Piirillä ei ole vetäjää, vaan se toimii itseohjautuvasti. Yhteystiedot: anja.lumatjarvi(at)elisanet.fi

 

 

Reijolan kirjaston lukupiiri 

Reijolan kirjaston lukupiiri on kaikille avoin lukupiiri, joka kokoontuu joka kk:n ensimmäinen maanantai. Vuoden 2013 alussa mukana on n. kymmenen innokasta naislukijaa, mutta miehetkin ovat tervetulleita.

Lukupiiri on yhdistelmä kirjavinkkausta ja vapaata keskustelua. Vetäjä esittelee joka kerran n. 10-12 kirjaa, joista lukupiiriläiset valitsevat seuraavan kuukauden kuukaudenkirjan. Tarjolla kahvia ja turinointia.

Yhteyshenkilö Riitta Kangas, sähköposti riitta.kangas(at)jns.fi.

 

 

Kuopio

 

Kultturellit Ellit

Pohjois-Savon äidinkielen opettajien piiristä lähti tammikuussa 1990 käyntiin Kultturellit Ellit –lukupiiri. Idean ”äiti” eli peruselli on Annukka Airaksinen. Aluksi jäsenet olivat äidinkielenopettajia, nyt mukana on muitakin opettajia. Kokoontuminen jonkun Ellin kotona kerran kuussa, yhteydenpito muulloin tapahtuu lähinnä puhelimitse. Tärkeää toiminnassa on yhdessäolo ja keskustelu kirjallisuudesta. Varsinaista vetäjää piirillä ei ole.

Yhteyshenkilö: Annukka Airaksinen, p.050 517 7365 ja annukka.airaksinen(at)dnainternet.net

 

Kuopion kaupunginkirjaston luku- ja runopiirit

Lukupiirit ovat nousseet suosituiksi harrastuksiksi ja lukemisharrastuksen trendit ovat muuttuneet. Kuopion kaupunginkirjasto haluaa vastata omalta osaltaan näihin haasteisiin järjestämällä asiakkailleen lukupiirejä. Tarkoituksena on syventää lukemisesta saatua elämystä ja myös tuoda kirjastoa lähemmäs käyttäjää. Ilmapiiri on mukava, rento ja keskusteleva. Mukaan voi tulla myös vain kuuntelemaan keskustelua. Kirjan lukeminen on elämys, mutta sen käsittely ja lukukokemuksen purku yhdessä on vielä elämyksellisempää!

Pääkirjastossa kokoontuu kerran kuussa kaksi aikuistenosaston lukupiiriä. Pääkirjastossa toimii myös aikuisten runopiiri. Runopiirissä tutustutaan eri aikakausien runouteen kuukausittain vaihtuvilla teemoilla. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: pääkirjaston tietopalvelu puh. (017)182 319.

Puijonlaakson kirjaston lukupiiri kokoontuu torstaisin kerran kuukaudessa. Lukupiiriin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lisätietoa kaikista Kuopion kaupunginkirjaston lukupiireistä ja mm. valmiita paketteja lukupiireille löytyy sivulta www.kuopio.fi/kirjasto

 

 

 

Mikkeli

Mikkelin kansalaisopiston lukupiirikurssi

Mikkelin kansalaisopiston lukupiirikurssi, joka on toiminut 9 vuotta Ristiinan kirjastossa tiistaisin kerran kuukaudessa. Ohjaajana kulttuurituottaja Noora Tähtinen.

Lisätietoja ristiinankirjallisuuspiiri.wordpress.com

 

 

Pieksamäki

Kirjallisuuspiiri Kipinä

Kipinä aloitti toimintansa syksyllä 2007 Pieksamäellä. Yksi jäsenistä kokosi ystäväpiiristään kirjallisuudesta kiinnostuneita henkilöitä yhteen. Tällä hetkellä piiriin ei oteta uusia jäseniä. Jäseniä on kaikkiaan neljä iältään 37-57 vuotiasta naista. Lukupiiri kokoontuu neljä kertaa vuodessa jäsenten kodeissa ja ravintoloissa. Kukin jäsen valitsee vuorollaan teoksen, jonka kaikki lukevat ja josta keskustellaan seuraavassa tapaamisessa. Toiminnassa tärkeintä on erilaisiin kirjoihin tutustuminen. Tutustuu sellaisiinkin kirjoihin, joihin ei ehkä tulisi tartuttua omatoimisesti. Myös sattumalla on osuutensa valinnassa.

Piirin yhteyshenkilönä toimii Greta Jauhijärvi

 

 

Savonlinna

Joel Lehtosen lukupiiri

Syksyllä 2010 perustetun Joel Lehtosen seuran lukupiiri lukee Joel Lehtosen tuotantoa. Yhteyshenkilönä toimii Eeva Kekki, p. 044-0246796 / eve.kekki(at)gmail.com.