PERJANTAI 28.6.2019 

Juhlasali:
Kello 10.30–11.30

AVAJAISET

– Sisääntulomusiikki: Suomi 100 -puhallinorkesteri
– Avajaiset juontaa Parnasson vastaava tuottaja Karo Hämäläinen
– Vanhan kirjallisuuden 35. päivien avaus, yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, kirja-alan asiantuntija Leena Majander-Reenpää
– Sastamalan kaupungin tervehdys, konsernilakimies Katja Arve-Salonen
– Rikos ja rangaistus – anteeksianto, oikeushammaslääkäri Helena Ranta
– Vuoden kirjatoukan julkistaminen, Suomen Antikvariaattiyhdistys ry
– Warelius-palkinnon jako. Palkinnon jakavat palkintolautakunnan puheenjohtaja Hannele Cantell ja palkintolautakunnan sihteeri Anne Rutanen.
– Maailman kohtuullisin kansa, kirjailija Sinikka Nopola

Kuva: SKR/Heikki Tuuli

Juhlasali:
Kello 12.00–13.00

ELÄMÄNI TIETOKIRJAT

Järjestäjä: TIETOKIRJA.FI

Elämäni tietokirjat -sarjassa tunnetut suomalaiset kertovat, mitkä ovat heille kymmenen tärkeää tietokirjaa elämän varrelta.

Toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen haastattelee tietokirjailija, historioitsija Mirkka Lappalaista.

Kuva: Arto Wiikari

Juhlasali:
Kello 14.00–15.00

KOHTUUTTOMUUS

Mitä on oikeus ja kohtuus ja kohtuuttomuus kirjallisuudessa, mitä todellisessa elämässä. Keskustelijoina oikeusfilosofi Aulis Aarnio, Poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg ja oikeushammaslääkäri Helena Ranta. Keskustelun johdattajana toimii dekkarikirjailija ja MTV:n rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä.

Juhlasali:
Kello 15.30–16.30

OIKEUS, KOHTUUS JA YMPÄRISTÖKRIISI

Ihmisen ja luonnon suhde on tavallinen teema kirjallisuudessa, mutta nyt siitä on sukeutumassa aikamme suurin tarina. Miten lisääntyvä tieto ympäristöstä näkyy kirjallisuudessa, ja minkälaista tietoa fiktio luo? Mikä on kirjailijan, kirjallisuuden ja lukijan paikka ekologisen hätätilan aikana? Oikeudenmukaisuudesta, kohtuullisuudesta ja paljosta muusta keskustelevat kirjailijat Anni Kytömäki, Antti Salminen ja Johanna Sinisalo. Keskustelun juontaa tiedetoimittaja Mikko Pelttari. 

Kuva: Gummerus / Liisa Valonen

Auditorio:
Kello 16.00–18.00

KIRJAHUUTOKAUPPA

Bibliofiilien Seura järjestää Vanhan kirjallisuuden päivien perinteisen huutokaupan. Meklari toimii Petteri Leino. Kohteet ovat nähtävillä auditoriossa ennen huutokauppaa.

Huutokaupan säännöt ja lista huutokaupassa myytävistä kirjoista löytyy linkistä Kirjahuutokauppa

 

Juhlasali:
Kello 17.00–18.00

TÄMÄN RUNON HALUAISIN KUULLA

Juontajana FT, kirjailija Paula Havaste.

Lausujina Kansallisteatterin näyttelijä-ohjaaja Jussi Lehtonen ja näyttelijä Anna Valpuri Kankila. Sävellettyjä toivelauluja esittää lisäksi laulaja-säveltäjä, gambansoittaja Mikko Perkola.

Esitettävät runot valitaan Facebook-tapahtumaan, Tämän runon haluaisin kuulla, lähetettyjen ehdotusten joukosta. Lähetä toiveenasi runon nimi ja sen kirjoittaja. Lyhyt perustelu parantaa mahdollisuutta saada oma toiveruno kuuluville! Runotoiveita voi jättää myös kirjallisena Tyrvään Kirjakauppaan Sastamalassa.

Facebook – Tämän runon haluaisin kuulla

 

Tämän runon haluaisin kuulla runot 2019